Overslaan en naar de inhoud gaan

Een topprestatie! Op zaterdag 3 juni jl. hebben we deelgenomen aan de 64e editie van het Muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog. Onder engagerende focus van dirigent Patrick Pranger hebben wij heren de mooiste samenklanken mogen laten horen voor een groot publiek in de warme Got Tjark kerk van Schier en de tweede plek in de wacht gesleept.

Waar de overtocht naar het eiland zich in de ochtend voor sommige zangers nog even op zich liet wachten, bracht het gretige enthousiasme voor 20 minuten “shinen” de mannen al gauw samen. De combinatie van Tallis en Whitacre liet het publiek naar adem happen, in vervoering brengen bij Pearsall, en swingend meedeinen op Heaven is a Place on Earth.

De kers op de taart was het juryrapport: zes-en-negentig punten uit honderd! Dit leverde ons een mooie tweede plek op, op een haar na eerste. De kritieken – van “… zeer goed gevoel voor stijl en muzikaliteit”, “… paradijselijk van klank…”, “…prettige intonatie … prachtige tekstbeleving”, tot “…soms wat massief…”, en “niet overal spatzuiver…” – hernieuwen de focus, vergroten de geesten en geven richting en drive voor het volwaardige project na de zomer. 

Kortom, een verfrissend voorproefje op The Sound of Light!

Door: Martin Herz, tenor