Overslaan en naar de inhoud gaan

Het nieuwe programma van The Gents heet ‘The Sound of Light’ (SOL) en wordt gemaakt met artistiek leider en dirigent Patrick Pranger, lichtontwerper Martin Jan Gaasbeek, videomakers Manuel Quesada en Nanette Danckaarts en eindregisseur Annechien Koerselman.

Bij theatraal muziekproject SOL klinkt klassieke muziek, een bijzondere Nederlandse poppremière en er zijn Afro-Amerikaanse spirituals. Er wordt ook een nieuw stuk gecomponeerd door Setareh Nafisi op het gedicht We grow accustomed to the dark van Emily Dickinson. Verschillende video-interviews over de onderwerpen die aan bod komen in de muziek worden verweven in het programma en er is een prachtig lichtontwerp. SOL gaat over hoop, veerkracht en het beste uit jezelf halen.

“Met licht zie je zoveel helderder. Licht is onlosmakelijk verbonden met positiviteit, inspiratie en creatie.” – Patrick Pranger

“Schaduw = = Licht” – Martin Jan Gaasbeek

Over het programma zegt Patrick: “We zingen niet alleen over het ontstaan van het licht maar we zingen ook over wat licht doet met mensen. Het is fascinerend om te zien hoe componisten licht proberen te verklanken. Het thema is een opdracht aan mij, jou en eigenlijk de hele mensheid: Creëer licht, hoop. Maak groei mogelijk, laat schoonheid ontstaan, laat door jouw belichting (of weerkaatsing) andere facetten van het leven zien.”

Repetities in De Utrechtse Muziekschool

Uitvoeringen vanaf oktober ’23 t/m juni ’24

Op de meeste concertlocaties hebben we tickets waarmee begeleiders van o.a. blinden en slechtzienden gratis naar het concert kunnen komen. Kinderen mogen ook vaak gratis mee en 65-plussers mogen hun kleinkind gratis meebrengen. Je betaalt dan soms wel voor een extra consumptie. Daarnaast zijn er vaak goedkopere tickets voor studenten of minima.

Boekingen: nanette.danckaarts@gmail.com

We zijn heel dankbaar voor de bijdragen van deze fondsen, zonder welke The Sound of Light niet gemaakt kan worden: